سنگ گرانیت | انواع سنگ گرانیت
میخواهیم در این مقاله شما را با سنگ گرانیت و انواع مختلف آن آشنا کنیم؛ به صورت کامل و جامع! پس اگر میخواهید با کاربردهای سنگ گرانیت، ویژگیهای جالب و مهم آن و پارامترهای اصلی قیمت آشنا شوید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
سنگ گرانیت چیست؟
از زمانهای بسیار دور و با قدمت هزار ساله، از سنگ گرانیت برای ساختمان سازی و مصالح آن استفاده میکردند؛ چراکه یکی از محکمترین و سختترین سنگها میباشد. جالب است بدانید این سنگ یکی از قدیمیترین متریالها و مواد ساختمانی موجود است.
چگونگی پیدایش گرانیت
گرانیت سنگی از دل زمین است؛ همانی که با نام آذرین درونی شناخته می شود و بافت آن دارای دانههای متوسط تا درشت است . رنگ گرانیت متفاوت است اما اکثرا با رنگهای صورتی ، سفید ، انواع خاکستری و سیاه هستند.
ویژگیهای سنگ گرانیت
- مقاومترین و سختترین سنگ
- مقاومت در برابر نفوذ آب : این سنگ تخلخل کمی دارد و به همین دلیل جذب آب کمی هم دارد.
- مقاومت در برابر حرارت : فراموش نکنید که این سنگ از مواد مذاب تشکیل شده پس انتظار نداشته باشید در برابر حرارت مقاومت کمی داشته باشد؛ برهمین اساس از این سنگ در ساختمان سازی بسیار استفاده میشود.
- مقاومت در برابر خوردگی و ساییدگی : هرگز نگران از بین رفتن و خراب شدن سنگتون نباشید؛ حتی در برخورد با مواد شیمیایی یا در تردد زیاد. مقاومت این سنگ بسیار بالاست.
- تنوع طرح و رنگ : به راحتی میتوانید سنگ مورد انتظار خود را پیدا کنید؛ چراکه تنوع در ظاهر اسن سنگ بالاست.
- قیمت مناسب : یکی از مهمترین معیارها در هنگام خرید! قیمت مناسب در عین تمام ویژگیها و نکات مثبت این سنگ، از مهمترین موضوعاتی است که لازم است در نظر داشته باشید.
معایب سنگ گرانیت
لازم است بدانید در کنار تمام مزایا و نکات مثبتی که این سنگ دارد، معایب و نکات منفی نیز وجود دارد که نسبت به مزایای آن، بسیار کمتر است.
- وزن بالا : سنگ گرانیت وزن نسبتا بالایی دارد و بهتر است بدانید که استفاده از آن در نما، یک بار مرده و اضافه به کار شما میدهد.
- زمان نصب طولانی : اگر زمان به اندازه کافی دارید، نیاز نیست نگران باشید؛ چراکه نصب این سنگ به دلیل استفاده از ملات برای چسبندگی، زمان زیادی لازم دارد.
- جدا شدن سنگ : لازم به ذکر است که چسبیدن این سنگ به ملات، کار ساده ای نیست. از این رو ممکن است با گذشت زمان شاهد جدا شدن گرانیت باشید.
معادن
کشور خودمان، ایران، یکی از ثروتمندترین کشورها از نظر دارا بودن معادن سنگ است؛ انواع سنگ گرانیت را میتوانیم در شهرهای مختلف استخراج کنیم.
معادن سنگ گرانیت
در شهرهایی نظیر خرم دره، بیرجند، همدان، مشهد،نطنز، گیلان، طوس، نهبندان، یزد، زنجان و … قرار دارد. هرکدام از شهر ها، سنگ گرانیت متفاوتی از نظر رنگ و طرح دارد؛ یک اتفاق عالی برای کشور است که نیاز به واردات سنگ ندارد.
صادر کنندگان
گرانیت یکی از قدیمی ترین صنایع جهان است و از زمان مصر باستان وجود دارد. صادر کنندگان اصلی و عمده این سنگ، شامل کشورهای : چین ، ایران ، هند ، ایتالیا ، برزیل ، نروژ ، کانادا، ترکیه، اسپانیا و ایالات متحده میشود.
جهت خرید ، سفارش تولید و یا مشاوره قبل از خرید با ما تماس بگیرید.
واحد فروش 05138801421
موبایل 09360453155
انواع سنگ گرانیت از نظر رنگ
- سفید : این سنگ در درجه اول از مواد معدنی کوارتز و فلدسپات تشکیل شده است. لکه های کوچک سیاه موجود روی سنگ، دانه های کوچک آمفیبول است.
- سیاه : گرانیت سیاه رنگ معمولاً در سنگهای تجاری دیده می شود ، اما اصلاً گرانیتی نیست. معمولاً این سنگها درحقیقت گابرو است؛ یک سنگ آذرین درونی شبیه به بازالت است.
- صورتی : زمانی که فلدسپات پتاسیم درون گرانیت زیاد شود، رنگ آن صورتی میشود.
- سیاه سفید : جالب است بدانید زمانی که کوارتز ، فلدسپار و آمفیبول برابر است، یک گرانیت سیاه وسفید برجسته میسازد؛ ین یکی از رایج ترین انواع گرانیت است.
- قرمز : سنگ گرانیت قرمز، فراوان از پتاسیم فلدسپار صورتی است.
- آبی : گونه ای آذرین از مونزونیت وبعضا با وجود گرانیت بودن به آن “گرانیت آبی” گفته می شود.
قیمت گرانیت
قیمت گرانیت به عوامل متعدد و مختلفی وابسته است. از جملهی این موارد میتوان به کیفیت ساب و فرآوری سنگ مورد نظر اشاره کرد. از موارد تاثیرگذار دیگر، میتوان به نوع طرح و رنگ زمینه سنگ اشاره کرد؛ بر این اساس نیز میتوان قیمتهای مختلفی برای آن تعیین میشود.
یکی دیگر از پارامترهای تعیین قیمت،
ضخامت و ابعاد سنگ است. یکنواختی سطوح، عدم وجود ترک و … نیز در بالا رفتن قیمت انواع سنگ گرانیت نقش دارند.