سنگ گرانیت هلویی
سنگ پرتقالی یا هلویی یک نوع سنگ گرانیت است که بسیار سخت و مقاوم و در عین حال زیبایی خاص خود را دارد. اگر میخواهید بیشتر با این سنگ و ویژگی های آن آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم این مقاله را تا آخر مطالعه کنید!
معرفی سنگ گرانیت
تا چه حد با سنگ گرانیت آشنایی دارید؟
سنگ گرانیت به عنوان یکی از سنگهای آذرین درونی شناخته میشود که بخاطر مقاوم بودن از آن در صنعت ساختمان سازی استفاده بسیاری میشود. این سنگ از عناصر مختلفی مثل فلدسپات، برخی از کانیها و همچنین میکا تشکیل میشود.
تنوع رنگ سنگ گرانیت
در حقیقت به دلیل غالب بودن هر یک از این عناصر در ساختار آن است.
معرفی سنگ گرانیت هلویی
گرانیت هلویی همانطور که از نام آن پیداست، به رنگهای هلویی، صورتی و یا پرتقالی است. این سنگ دارای زمینه پرتقالی و در سطح آن دانه های گلبهی و دانه های متوسطی به رنگ سفید ابل مشاهده است. رنگ زیبا و خاص این سنگ باعث شده آن را با نام گرانیت هلویی بشناسند.
دانه های مشکی روی سنگ
گاهی اوقات بصورت یکنواخت در سرتاسر گرانیت هلویی پراکنده شده که نیاز نیست از مشاهده آن تعجب کنید. این لکه های سیاه را اصطلاحا غده مینامیم که تنها در گرانیت های هلویی ضعیف دیده میشوند. وجود این لکه ها در قیمت نهایی سنگ شما تاثیرگذار است. حتما هنگام خرید به این نکته توجه داشته باشید.
انواع گرانیت هلویی
این سنگ در ابعاد مختلفی در بازار وجود دارد اما عرضه کنندگان معمولا گرانیت هلویی را به شکل طولی، اسلب و تایل در ابعاد مختلف و متفاوت برش میزنند.
گرانیت هلویی از نظر کیفیت به سه دسته ممتاز، درجه یک و ضعیف دسته بندی میکنند. مشخصا کیفیت آن در قیمت نهایی هم تاثیرگذار است.
خصوصیات ظاهری سنگ گرانیت هلویی
شما ممکن است این سنگ را با نام های دیگری همچون سنگ گرانیت پرتقالی یا هلویی و گاهی هم صورتی بشنوید و این موضوع همانطور که گفته شد، به علت رنگ سنگ است. در فروش، این سنگ به سه شکل صیقلی،تیشه و نسابیده قابل عرضه میباشد.
معادن گرانیت هلویی
منبع گرانیت هلویی به استان خراسان رضوی، شرق ایران برمیگردد. این سنگ زیبا را از معادن شهر تایباد استخراج میکنند؛ شهری در مرز ایران و افغانستان.
ویژگیهای گرانیت هلویی
از ویژگی های این سنگ گرانیت سخت میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- ضد خش
- مقاومت فشاری و سایشی بالا
- ساب پذیری بالا
- جذب اب ناچیز
- تخلخل کم
- وزن بالا
کاربردهای گرانیت هلویی
از گرانیت تایباد در موارد زیر بیشتر استفاده میشود :
- سنگفرش فضای داخلی و خارجی ساختمانها
- سنگ کف اسانسور
- نمای بیرونی و اصلی ساختمانها
- بدنه راه پله و سنگ پله
- کف و دیوارهای پارکینگ
- حیاط
- پارک ها
- جدول سنگی
این سنگ، همانگونه که در لیست بالا مشاهده میکنید، هم در نمای داخل و هم خارج ساختمان کاربرد دارد و از آن در هر دو فضا استفاده میکنند.
در ادامه شما را با مزایای سنگ هلویی بیشتر آشنا میکنیم. پس تا انتها با ما همراه باشید.
مزایای گرانیت هلویی
این روزها اول برای ساختمانسازی سنگ گرانیت هلویی به یکی از گزینههای اصلی تبدیل شده است؛ چراکه سنگی زیبا و در عین حال محکم و مقاوم است! این سنگ با تخلخل بسیار کم سنگی مقاوم به حساب میآید و تحمل وزن بالا را به خوبی دارد.
گرانیت هلویی در ظاهر
جلاپذیری این سنگ بسیار خوب است و سطح آن نیز ساب براقی دارد؛ همانطور که پیشتر گفته شد، این سنگ بصورت صیقلی، تیشه و نسابیده قابل عرضه میباشد. از مهمترین ویژگی های این سنگ میتوان به جذب آب پایین آن اشاره کرد که همین امر باعث میشود بتوان از آن در نمای بیرون نیز استفاده کرد.
قیمت گرانیت هلویی
این سنگ دارای رنج قیمتی بسیار متفاوتی است و دلیل آن هم مشخص است؛ پارامترهای متفاوت و مهم در تعیین قیمت! برخی از این پارامترها عبارتند از :
- ابعاد و ضخامت
- کیفیت فرآوری
- سورت و درجه سن
- کیفیت ساب و برش
فراموش نکنید هر چه سطح این سنگ پاکتر و بدون غدهتر باشد، ارزش بیشتری دارد.
برای گرفتن قیمت و اطلاعات بیشتر درمورد انواع سنگ های ساختمانی از جمله سنگ گرانیت تایباد، با مشاورین ما در تماس باشید.
نام های مشابه
این سنگ را با نامهای مشابه گرانیت اوسان و گرانیت پرتقالی تایباد نیز ممکن است در فروشگاه ها ببینید.
کیفیت و دوام
سختی و یکنواختی سنگ گرانیت از سنگ های آهکی بیشتر است. هرچه دانه های سنگ گرانیت هلویی یکنواخت و ریز تر باشد از کیفیت و دوام بالاتری برخوردار است. این سنگ تا مرحله آینه ای خاصیت جلاپذیری دارد و همین امر باعث شده تا کاربرد زیادی در ساختمان سازی داشته باشد. سنگ گرانیت هلویی از جمله مقاوم ترین سنگ ها بعد از الماس، سنگ های قیمتی و یاقوت کبود است. همچنین نسبت به دیگر سنگ های ساختمانی مانند تراورتن و مرمر مقاومت بیشتری دارد. ساختمان های که از سنگ گرانیت هلویی استفاده می شود از ارزش بالایی برخوردار هستند.
جالب است بدانید
سنگ گرانیت تجزیه پذیر است بنابراین پس از استفاده به مدت طولانی می توان آن را بازیافت نمود.
استخراج
برای استخراج سنگ های تزئینی چندین روش وجود دارد که با توجه به نوع سنگ و محل معدن روش استخراج انتخاب می شود.همچنین از عواملی که در تعیین نوع روش استخراج تاثیر گذار است می توان مواردی مانند: قابلیت صادرات ، بودن روش در ایران و کمتر صدمه رساندن به ذخائر را نام برد.
روشهای استخراج
استخراج با چال موازی :
چال هایی به صورت موازی در اطراف سنگ گرانیت ایجاد می شود و بلوک های سنگی از بین این چال ها استخراج می شود ،این روش استخراج از روش های قدیمی به شمار می رود.
استخراج با ماشین سنگ بر:
این روش برای سنگ های کاربرد دارد که دارای سختی زیاد نمیباشند و برش آنها تقریبا راحت است ، در این روش از دستگاه های بنام ماشین سنگ بر برای جدا سازی و استخراج استفاده می کنند.
استخراج هیدرومکانیکی:
دستگاه های هیدرولیکی با استفاده از جریان فشار قوی آب شیار های در سنگ ایجاد می کنند و در نتیجه باعث برش دادن سنگ می شوند.
استخراج حرارتی:
این روش استخراج به دلیل گران بودن سوخت های فسیلی کمترین استفاده را در استخراج سنگ دارد و به گونه ای است که از این سوخت ها برای سوزاندن سنگ ها استفاده می کنند.
استخراج با سیم برش فولادی یا سیم الماسه:
بهترین روش برای استخراج سنگ های تزئینی مانند گرانیت استفاده از سیم فولادی یا سیم الماسه است. در این دو روش حفره های در سطح بلوک های سنگ ایجاد می شود و با استفاده از سیم الماسه دستگاه شروع به حرکت می کند و سنگ روی ریل قرار می گیرد و استخراج می شود.
استخراج با کمک مواد شیمایی:
در این روش چاله های موازی در اطراف سنگ حفر می شود و سپس مواد شیمیایی مخلوط با آب را در این حفره ها تخلیه می کنند ، این مواد دچار افزایش حجم می شود و در چاله های حفر شده بالا می آید و با فشاری که به دیواره سنگ ها وارد می کند باعث برش سنگ ها می شود.
نکات انتخاب روش استخراج
در انتخاب روش استخراج سنگ گرانیت هلویی باید به موارد زیر توجه داشته باشید.
- بودن روش در ایران
- موجود بودن تکنولوی آن در ایران
- قابلیت صادرات
- کمتر صدمه رساندن به ذخائر